Tavoitteena oli parantaa nurmituotantoon perustuvan naudanlihantuotannon kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen kilpailukykyä. Hankkeella pyrittiin luomaan edellytyksiä naudanlihantuotannon säilymiselle ja kasvulle sekä tuottajien motivaation säilymiselle.
Hanke tuotti tietoa nurmisadosta kolmen niiton strategioissa eri typpilannoitustasoilla ja eri nurmikasveilla. Lisäksi tuotettiin tietoa nurmisäilörehun säilönnällisen laadun vaikutuksista naudanlihantuotannossa sekä mallinnettiin teuraspainon ja ruokinnan vaikutuksia metaani-, typpi- ja fosforipäästöihin kasvavilla naudoilla.
Kesto
1.9.2015–28.2.2019
Koordinaattori
Savonia ammattikorkeakoulu
Partnerit
Savonia ammattikorkeakoulu
Savonia-ammattikorkeakoulu
Rahoittaja
Ab Hanson & Möhring
Eastman Chemical Company
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020