Humala-hankkeen tavoitteena on pyrkiä turvaamaan käytännön hyödyntämisen kannalta arvokkaiden humalageenivarojen saatavuus, lisäämään niiden tuotantoa sekä tutkimaan humalakäpyjen laatuominaisuuksia ja humalan käyttömahdollisuuksia panimoteollisuudessa. Samalla pyritään selvittämään kotimaisten humalakantojen alkuperä ja monimuotoisuus. Hankkeen yhtenä tavoitteena on kehittää pitkäaikaissäilytyksen kannalta tärkeä ja toimiva kryosäilytysmenetelmä (solukkoviljelymenetelmä, jossa puhdistettu aineisto talletetaan nestetyppeen turvaan mm. kasvintuhoojilta). Hankkeessa lisätään humalan viljelyosaamista Suomessa ja tutkitaan humalan luomuviljelyn mahdollisuuksia.
Yhteistyöverkoston luominen, opintomatka Sloveniaan, työpajan järjestäminen (vuonna 2017), humalan DNA-analyysit (perimän monimuotoisuus), kryomenetelmän testaaminen, laatuominaisuuksien testaaminen, MOU-sopimukset University of Ljubljana, Biotechnical Faculty, Slovenia ja Institute of Hop Research and Brewing, Slovenia, kanssa
Kesto
1.1.2016–31.3.2017
Partnerit
HAMK/Mustialan toimipiste, Mustialan Kartano Oy, Mustiala, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä (KEUDA), Saaren kartano, Mäntsälä