Siirry pääsisältöön

Seuraavan sukupolven vaihtoehtoinen proteiiniteknologia

Liiketoimintamahdollisuudet
Taggar:

Luken tutkijat ovat kehittäneet uuden mykoproteiiniteknologian, jossa kestävyys, ravintoarvot sekä hyvä maku ja rakenne kohtaavat. Tämä teknologia on syntynyt panimoteollisuuden elintarvikelaatuisista sivuvirroista!

Ongelma

Ensimmäisen sukupolven vaihtoehtoisen proteiinin tuotteiden ensisijaisena tavoitteena on tuoda vaihtoehto eläinperäisille proteiineille joko nestemäisessä tai jauhetussa muodossa. 

Näistä tuotteista puuttuu useita kuluttajan ensisijaisesti arvostamia ominaisuuksia valintaa tehdessä:

  • Maku
  • Rakenne
  • Ravintoarvot
  • Ympäristövaikutus
  • Hinta

Tämän takia enemmistön kulutustottumusten muutos hidastuu ja estyy.

Ratkaisu

Luonnonvarakeskus (Luke) valmistelee uuden, monialaista tutkimusosaamista hyödyntävän teknologiaratkaisun kaupallistamista.  Tämä ratkaisu mahdollistaa teollisuuden sivuvirroista ja ainutlaatuisista arktisista sienikannoista tehtävän kustannustehokkaan biomassan tuotannon.

Hyödyt

Tuotannossa

  • Ainutlaatuisten teknologioiden yhdistelmä

  • Uusien sienilajikkeiden käyttö ilman homeista makua
  • Edullisemmat tuotantokustannukset
  • Voidaan käyttää useamman eri ruokasovelluksen pohjana

Kuluttajalle

  • Oikeammat maut
  • Oikeammat rakenteet
  • Paremmat ravintoarvot
  • Terveysvaikutuksia
  • Ilmastoystävällisyys
  • Maltillinen hinta