Nästa generations alternativa proteinteknologi
På den här sidan
Researchers at Natural Resoures Institute (Luke) have developed a new mycoprotein technology where sustainability, nutritional values, and good taste and texture meets. This technology is run by food grade side streams from the brewery industry.
Allow functional cookies to show the embedded media.
Utmaning
Det primära målet med första generationens alternativa proteinprodukter är att införa ett alternativ till animaliska proteiner, antingen i flytande eller pulveriserad form.
Dessa produkter saknar flera egenskaper som i första hand uppskattas av konsumenter när de gör sitt val:
- Smak
- Konsistens
- Näringsvärden
- Miljöpåverkan
- Pris
På grund av detta avtar förändringen i majoritetens konsumtionsvanor och förhindras.
Lösning
Naturresursinstitutet (Naturresursinstitutet) bereder en kommersialisering av en ny tekniklösning som utnyttjar tvärvetenskaplig forskningskompetens. Den här lösningen möjliggör kostnadseffektiv produktion av biomassa från industrins sidoströmmar och av unika arktiska svampstammar.
Fördelar
För produktionen
- En kombination av unik tekniker
- Användning av nya svampsorter utan mögelaktig smak
- Lägre produktionskostnader
- Kan användas i flera olika matappar
För konsumenter
- Rättare smaker
- Rättare konsistenser
- Bättre näringsvärden
- Hälsoeffekter
- Klimatvänlighet
- Måttligt pris