Siirry pääsisältöön

Jokioinen FoodPilot – Uudet elintarviketeknologiat tuotekehityksen tukena

Tutkimus- ja kehityspalvelut
Taggar:

Jokioisten FoodPilot-koehalli tarjoaa monipuoliset ja innovatiivisesti hyödynnettävät prosessilaitteet muun muassa elintarviketutkimukseen. Konkreettisen koehallin ohella Luke tarjoaa syvällistä raaka-aineiden tuntemusta, monialaista osaamista, pitkän linjan tutkimusta ja pelotonta heittäytymiskykyä uusiin haasteisiin. Koehallin tilat täyttävät elintarvikelain vaatimukset.

Kuva: Eetu Ahanen

Tarjoamme asiakkaillemme

Konkreettisen koehallin ohella tarjoamme syvällistä raaka-aineiden tuntemusta, monialaista osaamista, pitkän linjan tutkimusta.
Tutkimuskumppanuuden yhdeltä luukulta: monipuoliset ja innovatiivisesti hyödynnettävät prosessilaitteet elintarviketutkimukseen.
Laajan osaamisemme sekä monipuoliset laitteistot ja tilat.

FoodPilot-koehalli tarjoaa monipuoliset laitteet ja palvelut asiakkaan käyttöön

Luken FoodPilot-koehalli Jokioisissa tarjoaa asiakkaan käyttöön laitteet ja palvelut, joita asiakkaan ei kannata hankkia itselleen. Pilottimittakaavan testaus vähentää varsinaiseen tuotantoon siirtymiseen liittyviä riskejä ja tuotannon ongelmakohtien ennakointi nopeuttaa prosessin siirtämistä teolliseen tuotantoon. Mahdollisen uuden tuotantoteknologian tarve voidaan arvioida jo ennen investointeja.

Koe-erätuotannossa syntyvä materiaalimäärä mahdollistaa kattavat jatkotutkimukset.  Raaka-aineet saadaan entistä paremmin käytettyä hyödyksi, mikä lisää resurssitehokkuutta ja luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Elintarviketeollisuuden sivuvirroista biopohjaisia raaka-aineita

Syntyykö sinulla tuoteprosessissasi sivuvirtoja, jotka haluat hyötykäyttöön? Tarjoamme ratkaisuja siten, että biomassat sekä niiden sisältämät yhdisteet ja ravinteet hyödynnetään tehokkaasti ja kestävästi uutta liiketoimintaa synnyttäen. Me pystymme käsittelemään laajan määrä erilaisia materiaaleja  oli sitten tarkoituksenasi hyödyntää esimerkiksi sivuvirtoja tai tehdä asiakastutkimusta. Uusien tuotteiden testaus on meillä helppoa, innostavaa ja tutkimukseen perustuvaa!

FoodPilot-koehalli hyödyntää erilaisia prosessiteknologioita

Luken FoodPilot-koehalli tarjoaa monipuoliset ja innovatiivisesti hyödynnettävät prosessilaitteet elintarviketutkimukseen. Konkreettisen koehallin ohella tarjoamme syvällistä raaka-aineiden tuntemusta, monialaista osaamista, pitkän linjan tutkimusta. Meillä voit kokeilla tuotekehitystä niin elintarvikeraaka-aineista kuin rehuista.

  • Tutkimuksen, tuotekehityksen ja tuotantoprosessien tarvitsemat testaukset ja optimoinnit
  • Bioaktiivisten yhdisteiden erottaminen lähtömateriaalista, koe-erätuotanto
  • Ekstruusioteknologia ja bioprosessointi uusien elintarvikeratkaisujen kehittämisessä ja raaka-aineiden kokonaisvaltaisessa hyödyntämisessä
  • Erotusprosessien siirto tuotekehityslaboratoriosta pilottituotantoon (scale-up)
  • Näytteiden analysointi laboratoriossa: mikrobiologiset ja kemialliset analyysit sekä bioaktiiviset ja toiminnalliset ominaisuudet
  • Aistinvarainen arviointi

Osaamista kiertotaloudesta ja sivuvirtojen käyttömahdollisuuksia

Elintarviketutkimuksen kannalta on tärkeää tuntea tuotteen ketju pellolta pöytään. Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää uusiutuvien luonnonvarojen ja vastuullisen ruoantuotannon osaamisen. Vahvuutemme on monialainen kestävän elintarviketuotannon osaaminen ja siihen liittyvä tutkimus- ja asiakastyö.

FoodPilot-koehalli auttaa asiakasta esimerkiksi tutkimuksen, tuotekehityksen, tuotantoprosessien testauksissa ja optimoinneissa bioaktiivisten yhdisteiden erottamisessa lähtömateriaalista sekä koe-erätuotannossa, tuotekehitys-, prosessi- ja laitekonsultoinnissa, elintarvikekelpoisten sivuvirtojen analysoinnissa, käsittelyssä sekä hyödyntämisen selvittämisessä.