Siirry pääsisältöön

YK:n ilmastokeskustelut Helsingissä – Maatalouden ja ruokasektorin ratkaisuja ilmastonmuutoksen haasteisiin

Uutinen 26.10.2021

Luonnonvarakeskus (Luke) ja Baltic Sea Action Group (BSAG) järjestävät 5.11.2021 tilaisuuden, jossa käsitellään maatalous- ja ruokasektorin suurimpia ilmastonmuutokseen liittyviä haasteita Suomessa ja globaalisti sekä esitetään ratkaisuja näihin haasteisiin.

Tilaisuus järjestetään Pohjoismaiden kulttuuripisteessä (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki), ja sitä voi seurata myös verkon kautta suorana. Tilaisuus on englanninkielinen.

Alustusten kautta kiinnostavaan paneelikeskusteluun

Ohjelman alussa kuullaan kiinnostavia alustuksia, lisäksi luvassa on huippuasiantuntijoista koottu paneeli. Paneelissa ovat mukana Saara Kankaanrinta, Jyrki Niemi, Juha Nousiainen, Andreas Saari  ja Hanna Tuomisto.

Maatalouden merkitys on erittäin tärkeää maiden omavaraisuuden kannalta, mutta siitä syntyy myös merkittävä määrä kasvihuonekasvupäästöjä.

– Ilmastonmuutoksen hillintään on löydettävä vaikuttavia ja kustannustehokkaita keinoja sekä kestäviä tapoja harjoittaa maanviljelyä sekä tuottaa ruokaa, toteaa tilaisuuden moderaattorina toimiva, Luken tutkimusylijohtaja Antti Asikainen.Tilaisuus on osa YK:n järjestämän ilmastonmuutoskonferenssin (COP26) tapahtumasarjaa. Pääkonferenssi järjestetään Skotlannin Glasgow’ssa 31.10.–12.11.2021.

– Nyt on hyvä tilaisuus päästä ottamaan kantaa ja kertomaan mielipiteensä. Kannustamme sekä paikan päällä että striimin takana olevaa yleisöä osallistumaan keskusteluun, kehottaa Luken erityisasiantuntija Tapio Eerikäinen.

Osallistu myös British Embassyn aamukahvitilaisuuteen 9.11.