Siirry pääsisältöön

Panimolaboratorion toiminnan koordinointi siirtyy osaksi Luonnonvarakeskuksen toimintaa

Uutinen 28.4.2022

Oy Panimolaboratorio - Bryggerilaboratorium Ab (PBL) on tehnyt vuodesta 1956 esikilpailullista panimo- ja mallastustoimialan tutkimusta. Myös suomenkielisen oppimateriaalin ja koulutuksen tarjonta on ollut osa Panimolaboratorion ydintoimintaa. Esikilpailullista tutkimusta on tehty verkottuneesti ja hienoja tuloksia saaden. PBL:n tutkimustoiminta on ollut kansainvälisestikin arvostettua.

Viime vuosina PBL:n tutkimustoimintaan on kaivattu aktiivista tutkimustoiminnan kehittämistä. Yhtiömuotoisen toimintamallin on kuitenkin havaittu jarruttavan tätä kehittämistä, minkä takia toiminnan aktivoimiseksi tarvittiin selkeää muutosta. Tultiin siihen tulokseen, että tarvitaan uusi toimintamalli ja taho, joka pystyisi jatkamaan toimintaa ja samalla laajentamaan sitä. Luonnonvarakeskuksen (Luke) toimesta uusi vastaava toiminta näyttää lupaavalta ja palvelee toimialaa laajasti.

 

”Olemme todella iloisia, että Panimolaboratorion ydintoiminnalle eli esikilpailullisen tutkimustoiminnalle, koulutustoiminnalle ja mallasohrakomiteatoiminnalle on löytynyt uusi koti. Uskomme vakaasti, että Luonnonvarakeskus mahdollistaa toiminnan jatkumisen ja laajenemisen siten, että vanha arvokas alan osaaminen säilyy ja kehittyy ja samalla myös uutta osaamista syntyy laaja-alaisesti." - Oy Panimolaboratorio - Bryggerilaboratorium Ab:n hallituksen puheenjohtaja Pia Hortling

 

Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. ”Luken tutkimus on vahvasti verkottunutta sekä kansallisesti että kansainvälisesti ja tehtävämme on luoda kilpailukykyä suomalaiselle elinkeinolle. Haluammekin jatkaa aktiivista yhteistyötä myös Panimolaboratorion vanhojen partnereiden kuten mm. VTT:n ja Suomen Panimomestariyhdistyksen kanssa”, sanoo Luken tuotantojärjestelmät yksikön johtaja Anu Kaukovirta.

Panimolaboratorio Powered by Luken toiminta lanseerataan 6.6.2022 Viikissä. Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä.

Toiminnan koordinaation siirtyessä osaksi Luken toimintaa, Oy Panimolaboratorio - Bryggerilaboratorium Ab:n liiketoiminta lakkaa ja yhtiö ajetaan alas.

Lisätietoja

Pia Hortling
hallituksen puheenjohtaja
Oy Panimolaboratorio - Bryggerilaboratorium Ab
050-69302

Anu Kaukovirta
Johtaja, Tuotantojärjestelmät
Luonnonvarakeskus (Luke)
anu.kaukovirta@luke.fi
040-5257492