Siirry pääsisältöön

Luonnonvarakeskuksessa avoinna paikka kasvigenomiikan ja -jalostuksen tutkimusprofessorille

Uutinen 4.4.2023

Onko sinulla intoa päästä mukaan vaikuttamaan kansainvälisesti merkittävän tutkimuksen tekemiseen? Löytyykö sinulta laaja-alaista ymmärrystä kasvigenomiikan ja -jalostuksen alalta? Haluaisitko työskennellä monitieteisessä kansainvälisessä tutkimusympäristössä? Luonnonvarakeskus (Luke) hakee soveltavan kasvigenomiikan tutkimusprofessoria viisivuotiskaudelle.

Kuva: Janne Lehtinen

Yksi ihmiskunnan suurimmista haasteista on tällä hetkellä löytää ratkaisuja ruokavarojen turvaamiseen ja samalla pohtia, miten tuottaa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa, jolla on korkea eettinen ja ekologinen arvo. Näiden kysymysten ratkaisemiseksi tarvitaan uusia ja innovatiivisia geneettisiä menetelmiä pelto- ja puutarhakasvien jalostusohjelmia varten. Hakemamme kasvigenomiikan ja -jalostuksen tutkimusprofessori on keskeisessä asemassa näiden kysymysten äärellä.

 

Haemme kasvigenomiikan ja kasvibiotekniikan alan johtavaa asiantuntijaa

Tutkimusprofessorin tehtävään valittavan henkilön tulee olla kasvigenomiikan ja kasvibiotekniikan alan johtava asiantuntija. Vastuualueelle kuuluu genomiikan ja jalostuksen tutkimusala, ja sen osaamisen vahvistaminen. Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla tohtorin tutkinto molekyylibiologiassa, genetiikassa, genomiikassa tai vastaavassa ja vahva ymmärrys kasvinjalostuksesta, peltokasvien tuotannosta sekä ruoantuotantojärjestelmästä. Kokemus boreaalisen vyöhykkeen kasvintuotannosta katsotaan eduksi. Vaatimuksena on molekyyligenetiikan, genomiikan, molekulaarisen jalostusteknologian osaaminen. Bioinformatiikan osaaminen sekä taito soveltaa tilastotieteen menetelmiä genomiseen dataan katsotaan eduksi.

 

Kunnianhimoisten, innovatiivisten ja monitieteellisten tutkimushankkeiden suunnittelua ja toteutusta

Tutkimusprofessori ovat tärkeässä osassa johtamassa ja kehittämässä professuurinsa alaan liittyvää tutkimusta Lukessa. Tutkimusprofessorin tehtäviin kuuluu kunnianhimoisten, innovatiivisten ja monitieteellisten tutkimushankkeiden suunnittelu ja toteutus. Tehtävässä myöskin korostuu oman tutkimusalueen aktiivinen kehittäminen ja uransa alkuvaiheessa olevien tutkijoiden ohjaus sekä toimiminen kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimus- ja sidosryhmäverkostoissa. Tehtävässä vaaditaan myös aktiivista julkaisemista alan korkean vaikuttavuuden tieteellisissä julkaisusarjoissa sekä tutkimustulosten saattamista päätöksentekijöiden, yritysten, alkutuotannon toimijoiden ja yhteiskunnan tietoisuuteen.

 

Hakijalta vaaditaan vahvaa näyttöä alan vertaisarvioidusta tieteellisestä julkaisemisesta sekä onnistuneesta ulkoisesta rahoituksenhausta. Henkilöllä tulee olla hyvät vuorovaikutustaidot ja alalla vahvat kansainväliset verkostot. Vaatimuksena on myös kyky itsenäisesti luoda ja johtaa laajoja tieteellisesti korkeatasoisia ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia kansainvälisiä projekteja ja projektikonsortioita.

 

Tarjoamme kansainvälisen tutkimusympäristön ja laadukkaat tutkimusinfrastruktuurit

Luke tarjoaa monitieteisen kansainvälisen tutkimusympäristön, johon kuuluvat ainutlaatuiset tutkimusinfrastruktuurit, koetoiminta-asemat sekä hyvin varustetut laboratoriot. Lisäksi Luke tarjoaa innostavan työyhteisön, jossa lukelaisia yhdistää ystävällisyys, uteliaisuus ja halu vaikuttaa maailmaan myönteisesti. Tältä pohjalta rakennamme yhdessä hyväntuulista ja kunnioittavaa kulttuuria, jossa jokaisen työtä arvostetaan. Ulkomailta Lukeen rekrytoiduille tarjoamme relokaatiopaketin, joka sisältää tukea Suomeen ja Lukeen tuloa varten (mm. oleskelulupa, rekisteröinnit, pankki- ja verotusasiat, asunnon etsintä).

 

Lue lisää paikasta ja hae viimeistään 15.5.2023 klo 16 mennessä!