Siirry pääsisältöön

Lukessa on avoinna kestävän luonnonvarojen hallinnan tutkimusprofessorin paikka

Uutinen 28.9.2023

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) on auennut määräaikainen paikka kestävän luonnonvarojen hallinnan tutkimusprofessorille. Tehtävä alkaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan.

Uusiutuvien luonnonvarojen kestävä käyttö on käynyt entistä tärkeämmäksi kasvavien globaalien taloudellisten ja ympäristöön liittyvien haasteiden myötä. Samalla sekä elinympäristössä että poliittisessa ympäristössä tapahtuvat nopeat muutokset edellyttävät systeemisiä muutoksia luonnonvarojen käyttöön. Tämä puolestaan vaatii tieteiden välistä ja transdisiplinaarista tutkimusta. 

Tutkimusprosessorin fokus ulottuu alueellisten, kansallisten ja kansainvälisten poliittisten ohjelmien edistämään siirtymiseen ja muutokseen luonnonvarojen hallinnassa ja hallinnoinnissa, erityisesti yhteiskuntatieteiden näkökulmasta. Tämän avoinna olevan tehtävän keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi paikkaan sidotut transformaatiot, yhteisöpohjainen oppiminen sekä sosiaalisesti inklusiiviset ja oikeudenmukaiset siirtymät.

Tutkimusprofessuurin yleinen tavoite on tukea tietoon perustuvaa päätöksentekoa, uusiutuvien luonnonvarojen osallistavaa ja oikeudenmukaista hallintaa ja alueellisesti tasapainoista kehitystä.

Mitä odotamme hakijalta?

Tutkimusprofessorilla tulee olla tohtorin tutkinto soveltuvalta tutkimusalalta, kuten kestävyystieteestä tai ympäristöpolitiikasta. Odotamme hakijalta syvällistä ymmärrystä kestävyystutkimuksen eri osa-alueista, erityisesti yhteiskunnallisista ja kulttuurillisista ulottuvuuksista. Tehtävässä edellytetään myös kokemusta biotalouden/luonnonvarojen eri haaroista, kuten esimerkiksi maa-, metsä-, riista- ja kalataloudesta.

Mitä me tarjoamme?

Tarjoamme monipaikkaisen ja yhteisöllisen työpaikan, jossa työtehtävien mahdollistaessa voit työskennellä Suomessa siellä, missä se sinulle parhaiten sopii. Meillä on joustavat työajat, pitkät työaikaliukumat, lounasetu sekä liikunta-, kulttuuri- tai työmatkatuki. Meillä pääset tekemään merkityksellistä työtä uteliaassa työyhteisössä, jossa yhdessä on aina enemmän!

Kiinnostuitko tehtävästä? Lue lisää tehtävästä ja hae viimeistään 6.11.2023 kello 16.00 (UTC+3) mennessä valtiolle.fi-sivuston kautta.

Millainen Luke on työpaikkana? Katso lukelaisten haastattelu!