Siirry pääsisältöön

Luke ja Bayer yhteistyöhön kasvinjalostuksessa

Uutinen
|
27.7.2022
Taggar:

Luonnonvarakeskuksen Genomiikka ja jalostus -ryhmä ja Bayer allekirjoittivat toukokuussa sopimuksen, jonka tavoitteena on rakentaa uusi ohjelmisto kasvien geneettiseen valintajalostukseen. 

Luke on viimeisen 20 vuoden ajan kehittänyt tehokkaita tietoteknisiä ratkaisuja jalostusarvojen arviointiin eläinjalostuksessa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana arviointimallit ja laskentamenetelmät ovat erityisesti kohdistuneet genomitiedon suoraan ja tehokkaaseen hyödyntämiseen. Nämä innovaatiot on viety käytäntöön helppokäyttöisessä Mix99-ohjelmistossa. Ohjelmistoa käytetään tällä hetkellä laajamittaisissa eläinarvioinneissa 17 maassa eri puolilla maailmaa. 

Bayer Crop Science on sitoutunut toimittamaan parempia ratkaisuja kaikille viljelijöille auttaakseen heitä, kuluttajia ja planeettamme menestymään. Innovaatiot kasvinjalostuksessa tarjoavat lisää vaihtoehtoja kuluttajille huomioiden samalla viljelijöiden päivittäiset haasteet. Tästä syystä Bayer panostaa kasvinjalostuksen tutkimukseen ja kehitykseen vuosittain enemmän kuin mihinkään muuhun maatalouden tutkimus- ja kehitysalustaan. 

”Lukelle Mix4Crops-hanke avaa upean mahdollisuuden laajentaa olemassa olevaa jalostusarvojen genomisen ennustamisen osaamista kasvijalostukseen”, tutkimusprofessori Esa Mäntysaari Luonnonvarakeskuksesta toteaa. 

”Yhteistyömme Luken kanssa tuo lisää tarkkuutta ja nopeutta Bayerin laajoihin tietopohjaisiin jalostusohjelmiin. Rakennamme jalostusohjelmia varten uuden toimintamallin tuottaaksemme viljelijöille enemmän satoa ennennäkemättömällä nopeudella täsmäjalostusta hyödyntäen”, toteaa kasvinjalostuksen johtaja Mike Graham Bayer Crop Science -osastolta.