Siirry pääsisältöön

AgroServin agroekologisten tutkimusinfrastruktuuripalveluiden haku on avoinna 23. lokakuuta asti

Uutinen
|
8.9.2023
Taggar:

Ensimmäinen TNA-haku (Transnational Access) AgroServin palveluihin on auennut, ja projektin ennakkohakemuksia tutkimusinfrastruktuuripalvelujen käytölle voi jättää aina 23.10. klo 12 (CET) asti. Toisen vaiheen hakemuksen määräaika on 24.11. klo 12 (CET). AgroServ tarjoaa kootusti tutkimusinfrastruktuuripalveluita kestävän ja joustavan maatalouden sekä agroekologisen siirtymän tutkimukseen. Luke on partnerina AgroServ-hankkeessa, jonka koordinaatiosta vastaa AnaEE ERIC

Kuva: Maarit Liimatainen / Luke.

AgroServin päätehtävänä on tukea tutkimusta ja innovointia kestävämmän ja joustavamman maatalouden saavuttamiseksi sekä agroekologisen siirtymän edistämiseksi yhteisen terveyden toimintatavan mukaisesti kaikkialla Euroopassa. Se tarjoaa tutkijoille ja yrityksille pääsyn käyttämään räätälöityjä ja integroituja tutkimusinfrastruktuuripalveluja laitteistoineen ja resursseineen. 

AgroServin TNA-haussa tarjottavien tutkimusinfrastruktuuripalvelujen kokonaistaminen mahdollistaa monitieteisen tutkimustoiminnan kaikissa mittakaavoissa molekyyleistä organismeihin, ekosysteemeihin, yhteisöihin ja yhteiskuntaan. Yhteinen palvelukatalogi yhdistää eri tieteenalojen tutkimusinfrastruktuurien saatavilla olevat räätälöidyt palvelut käyttäjille. Tarjolla olevat yli 100 palvelua 24 eri maasta näet AgroServin palvelukatalogista.   

Käyttöoikeus tutkimusinfrastruktuuripalveluihin myönnetään tieteellisen huippuosaamisen, toteutettavuuden ja oletettujen tulosten perusteella. Hakemusten arvioinnista vastaa arviointilautakunta. Kaksivaiheisella hakumenettelyllä varmistetaan suunniteltavien hankkeiden toteutettavuus ja tieteellinen laatu. Lisätietoa hakuprosessista ja hakuohjeet löydät AgroServin sivulla.    

Pääsy on valituille palvelunkäyttäjille maksuton, ja he saavat täyden tuen ehdotettujen kokeiden suorittamiseen, mukaan lukien: 

  • kelpoisuusehdot täyttävien käyttäjäryhmien vapaa pääsy tutkimuslaitoksiin 

  • tuki matkoihin ja majoitukseen 

  • infrastruktuurin henkilöstön logistinen tuki paikan päällä 

  • pääsy tutkimusinfrastruktuurien tietämykseen ja asiantuntemukseen, jota tarvitaan ehdotetun kokeellisen työn toteuttamiseksi. 

Ensimmäisen vaiheen hakemus on jätettävä viimeistään 23.10. klo 12.00 (CET), hakulomakkeen löydät täältä.