Siirry pääsisältöön

Kalan kulutus 2017

Julkaistu 14.11.2018
  • Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa hieman yli neljä kiloa ja tuontikalaa lähes kymmenen kiloa asukasta kohti vuonna 2017. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu fileepainona ja tuontikalan kulutus pääosin tuotepainona.
  • Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,2 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (4,0 kiloa). Tuontilohen kulutus kasvoi edellisvuoteen verrattuna lähes 14 prosenttia.
  • Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin muikkua (0,61 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,44 kiloa), ahven (0,41 kiloa), kuha (0,40 kiloa), silakka (0,31 kiloa) ja siika (0,29 kiloa).
  • Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, kasvatettua kirjolohta, sillisäilykkeitä, pakastettua seitiä sekä katkarapuja ja katkaraputuotteita.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa

Allow functional cookies to show the embedded graph.