Siirry pääsisältöön

Luonnon virkistyskäytön valtakunnallinen inventointi 3

LVVI3P

Ulkoilututkimus on osa vuosina 2019-2021 toteutettavaa Luonnon virkistyskäytön valtakunnallinen inventointi (LVVI) -tutkimusta. Tutkimus tuottaa perustietoa luonnon virkistyskäytöstä ja luontomatkailusta. Aikaisemmat tiedonkeruut on toteutettu vuosina 1998-2000 ja 2009-2010.

Tutkimuksen tuloksena saadaan ulkoilutilastotietoja ja raportti Luonnon virkistyskäyttö 2020. Aineistoa luonnon virkistyskäytöstä hyödynnetään alan tutkimuksessa. Kyselystä saatava tieto edistää ulkoilupalvelujen rakentamista ja hoitoa.

Ulkoilututkimus -kyselyssä suomalaiset kertovat mitä ja miten paljon he harrastavat ulkoilua ja muuta virkistäytymistä luontoympäristössä. Tutkimukseen osallistuvat on poimittu satunnaisesti Tilastokeskuksen Suomen väestöä koskevasta väestötietokannasta. Kutsu kyselyyn on lähetetty postitse ja se sisältää henkilökohtaisen vastauslinkin ja ohjeet vastaamiseen. Luonnonvarakeskus toteuttaa tutkimuksen yhteistyössä Tilastokeskuksen kanssa. Julkaistavista tutkimustuloksista ei voi erottaa yksittäisen vastaajan tietoja.