Kalojen hyvinvointiohjelmassa tunnistetaan yhdessä yritysten, kalaterveyden ammattilaisten ja sidosryhmien kanssa kotimaisen kalan kasvatuksen keskeisimmät hyvinvointihaasteet ja esitetään erilaisia keinoja hyvinvoinnin parantamiseksi. Työn loppuraportissa kuvataan kasvatetun ja kalastetun kalan hyvinvointiin liittyviä erilaisia näkökulmia, kuten tuotantoympäristöä, hyvinvoinnin mittareita, lainsäädäntöä ja sen kattavuutta kasvatetun kalan osalta sekä ohjeita ja alan yritysten ja eläinlääkäreiden käsityksiä kalojen hyvinvointikysymyksistä ja tarpeista hyvinvoinnin parantamiseksi. Raportti tarjoaa suosituksia kalankasvattajille, viranomaisille, lainsäätäjille sekä koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi. Suositusten tarkoituksena on tukea kestävän ja vastuullisen kalantuotannon kehittämistä vastaamaan sekä kuluttajien odotuksiin että eläinten hyvinvointiin liittyviin eettisiin ja oikeudellisiin vaatimuksiin.