Jyrki Niemi

Tutkimusprofessori, Tutkimuspäällikkö

Tutkinto

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori (Maatalouspolitiikka)

Sähköposti

jyrki.niemi@luke.fi

Puhelin

+358295326390

Osoite

Latokartanonkaari 9, 00790 Helsinki

Asiantuntemusalueet

Tutkimusaiheet: EU:n ja kansallisen maatalouspolitiikan vaihtoehdot, Ruokamarkkinoiden toimivuus ja elintarvikkeiden hinnanmuodostus, Maatalouden ja elintarvikesektorin taloudelliset kytkennät ja aluetaloudelliset vaikutukset. Asiantuntemusala: maatalouspolitiikka, kansainvälinen kauppapolitiikka, politiikka-analyysi, ekonometria

Uusimmat julkaisut

Kansikuva julkaisulle Maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsaus 2020
Maaseutu, Ruoka, Yleinen

Maa- ja elintarviketalouden suhdannekatsaus 2020

Katsauksen erityisteemat vievät lukijan tarkastelemaan lähemmin koronapandemian vaikutuksia ruokaketjussa. Toisessa erityisteemassa selvitetään eläinmaailman pandemian eli afrikkalaisen sikaruton (AFS) vaikutuksia sianlihan markkinoihin. Kolmas erityisteema käsittelee ympäristöarviointia ja yleensä tiedolla johtamista ja toisaalta sen erityislaatuisuutta politiikassa.

Kansikuva julkaisulle Suomen maa- ja elintarviketalous 2019
Maatalous, Talous

Suomen maa- ja elintarviketalous 2019

Julkaisussa luodaan silmäys vuoden 2018 tapahtumiin ja arvioidaan, mitä vuonna 2019 on odotettavissa. Katsauksen erityisteemoissa nostamme tänä vuonna esiin erityisesti luomutuotannon. Teema-artikkeleissa kerrotaan luomutuotannon rakenteesta ja kestävyysvaikutuksista sekä luomutuotteiden maailmanmarkkinanäkymistä. Julkaisun muut erityisteemat käsittelevät suomalaisen lihaketjun kilpailukykyä, maatalouden investointikehitystä, maatalouden ekosysteemipalveluja ja EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistusta.