Siirry pääsisältöön

Miten toimisi ravitsemus- ja ympäristönäkökulmat yhdistävä merkintä? – Tule mukaan NEPGan kolmanteen työpajaan

Uutinen 17.10.2023

NEPGa-hankkeen kolmas työpaja järjestetään maanantaina 6.11. klo 13-16 Kluuvissa Helsingissä. Tule kuulemaan hankkeen viimeisimmästä kehitystyöstä ja pohtimaan ympäristö- ja ravitsemusnäkökulmat yhdistävän tiedon hyödyntämistä pakkausmerkinnässä

NEPGa-hankkeen keskeisintä työtä on ollut kehittää menetelmää, jossa ravitsemus integroidaan ruokatuotteiden elinkaariarviointiin. Tämä työ on ottanut harppauksia eteenpäin, kun proteiininlähteiden lisäksi menetelmästä on kehitetty oma versionsa myös hiilihydraatin lähteille ja kasviksille. 

Hankkeen työpajassa tärkeimpänä teemana on elintarvikkeiden pakkausmerkinnät, ja sen pohtiminen, miten NEPGa:ssa kehitettyjä menetelmiä voisi hyödyntää mahdollisen merkinnän taustalla. 

Työpajan alustava ohjelma

Puheenvuorot

  • Britta Florèn ja Maria Biörklund Helgesson (RISE) – Ilmastoasteikot elintarvikkeille (englanniksi)
  • Marita Kettunen (Luke) – Katsaus pakkausmerkintöihin EU:ssa
  • Merja Saarinen/Venla Kyttä (Luke) – NEPGan kehitystyö ja menetelmän hyödyntämispotentiaali

Työpajatyöskentely

Työpajassa osallistujat pääsevät pohtimaan mahdollista kriteeristöä merkinnälle, jossa yhdistyy ympäristö- ja ravitsemustieto. 

Tapahtuma on avoin. Ilmoittautuminen viimeistään 20.10. https://www.lyyti.fi/reg/NEPGatyopaja_4708