Siirry pääsisältöön

Luonnonvarakeskus ja Michigan State University järjestävät työpajan biopohjaisten tuotteiden tarjoamista ilmastoratkaisuista

Uutinen
|
22.5.2023

Luonnonvarakeskus (Luke) ja Michigan State Universityn metsätieteiden laitos järjestävät yhteisen työpajan Helsingissä 26.5. Työpajassa syvennytään biopohjaisten tuotteiden mahdollisuuksiin. Helsinkiin kokoontuu työpajoja varten suomalaisia ja pohjoisamerikkalaisia tutkijoita sekä johtajia valtionhallinnosta ja yrityksistä.

"Olemme kaikki tietoisia siitä, että maailmanlaajuinen ilmastonmuutos on aikamme suuri haaste, joka edellyttää maailmanlaajuisia toimia. Metsät ja puutuotteet ovat elintärkeitä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden vähentämisessä ja hiilidioksidin varastoimisessa pitkiksi ajoiksi. Tämän kaltaiset työpajat, jotka tuovat yhteen asiantuntijoita Yhdysvalloista ja Suomesta, voivat viitoittaa tietä eteenpäin ilmastokriisin lieventämisessä", sanoo Luken kaupallisten toimintojen ja kansainvälisten suhteiden johtaja John Kettle.

Osallistujat edistävät ilmastonmuutosratkaisuja pohtimalla ainutlaatuisia tapoja, joilla metsätaloustuotteilla voidaan edistää hiilen varastointia ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä. Tarkastelussa on koko elinkaari joustavasta metsänhoidosta valmistukseen ja kierrätykseen tai uudelleenkäyttöön tuotteen elinkaaren lopussa. Tätä asiantuntijoiden ohjaamaa työpajaa vetävät yhdessä Luonnonvarakeskus (Luke) ja MSU:n metsätieteiden laitos.

Suomella ja Yhdysvaltojen pohjoisilla osavaltioilla on samanlainen ilmasto ja pitkät perinteet metsäteollisuudessa. MSU-Luke-työpaja päättää Business Finlandin johtaman kauppa- ja opintomatkan, johon osallistuu edustajia lähinnä Michiganin, Mainen ja Washingtonin osavaltioista.

Tuleva työpaja sai alkunsa Michiganin ja Suomen välillä vuonna 2020 tehdystä aiepöytäkirjasta sekä Suomen, Mainen ja Washingtonin välisistä sopimuksista, jotka koskevat yhteistyötä kestävän metsätalouden edistämiseksi. Business Finlandin tekee yhteistyötä osavaltion virastojen, kuten Michiganin luonnonvaraministeriön ja Michiganin maatalous- ja maaseudun kehittämisministeriön, sekä muiden osavaltioiden vastaavien virastojen kanssa. Tämä yhteistyön kautta nostetaan esille ponnistuksia metsäpohjaisen talouden ja työpaikkojen kasvun kehittämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Olemme kiitollisia siitä, että yhdysvaltalaisten osallistujien matkarahoitus MSU-Luke-työpajaan saadaan Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön MSU:lle myöntämästä apurahasta sekä siitä, että Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Douglas Hickey avaa työpajan puheenvuorollaan yhdessä Suomen maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikön Jaana Huso-Kallion kanssa. Työpaja järjestetään Business Finlandin Helsingin pääkonttorissa.