Siirry pääsisältöön

Luken Intercultural Community tarjoaa yhteisöllisyyttä ja verkostoitumista kansainvälisille työntekijöilleen ja tutkijoilleen

Uutinen 3.6.2022

Monikulttuurisuus ja kulttuurienvälinen keskustelu sekä ymmärtämys ovat Luken Intercultural Community:n tärkeitä tavoitteita. Tavoitteisiin päästään tuomalla tutkijat ja työntekijät yhteen erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Luonnonvarakeskus (Luke) houkuttelee työnantajana myös kansainvälisiä kykyjä eri puolilta maailmaa, ja näille työntekijöille Luke tähtää rakentamaan työympäristöstään vahvan ja yhtenäisen monikulttuurisen yhteisön. Luken Intercultural Community (IC) helpottaa kansainvälisten tutkijoiden ja työntekijöiden integraatiota Suomeen ja kannustaa kulttuurienvälistä kommunikaatiota niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. IC esimerkiksi järjestää yhteisölle tapahtumia, missä tarjotaan kohtaamispaikka niin Suomeen ulkomailta muuttaneille kuin suomalaisillekin, jotta he voivat tutustua toisiinsa ja jakaa työkokemuksiaan.

Daesung Lee puhumassa IC-tapahtumassa. Kuva: Saana Tulonen / Luke.

Tämän yhteisön vuosittainen tapahtuma Intercultural Annual Meeting järjestettiin aurinkoisessa Jyväskylässä ja Laukaassa 18.–19.5. Tapahtuman tarkoituksena oli jakaa tietoa yhteisön jäsenien tutkimuksista ja työstä sekä tutustua Luken Laukaan kalanviljelylaitokseen – ja ennen kaikkea nauttia työkaverien näkemisestä livetapahtumassa. Paikan päälle saapui lukelaisia monesta eri toimipaikasta ja kulttuurista.

Tapahtumassa useat osallistujat esittelivät ajankohtaisinta tutkimustaan, minkä kautta kaikki pääsivät oppimaan toisiltaan Luken eri yksiköissä tehtävästä tutkimuksesta. Esitykset ja niistä syntynyt keskustelu taas osaltaan inspiroi ja innosti kutakin omassa työssään. Tapahtumaan osallistunut postdoc -tutkija Daesung Lee oli myös kertomassa muille omasta tutkimuksestaan suomen sekametsien tilanteen parissa, ja teki mielenkiintoisia havaintoja yhteisön merkityksestä.

– Huomasin, että vaikka meillä voi olla hyvin paljon eroja tutkimustaustassa jonkun toisen lukelaisen kanssa, on silti hyödyllistä ja innostavaa kuulla muiden tutkimuksista. Erilaisista tutkimustaustoista huolimatta muiden tutkimukset ovat mielenkiintoisia ja on hienoa nähdä, voisiko olla yhteistyön mahdollisuuksia muiden kanssa, Lee sanoo.  

Muiden osallistujien tutkimuksesta kuulemisen lisäksi tapahtuman tavoitteena oli tavata ja tutustua kollegoihin sekä kasvattaa hyvää lukelaisten yhteishenkeä. Verkostoituminen ja kontaktit työkavereiden kesken ovat etätyöyhteisössä entistäkin tärkeämpiä. Tapahtumassa työtään Luken rehun säilömisen tutkimuksen parissa esitellyt tutkija Marcia Franco oli iloinen tapahtuman tarjoamista verkostoitumisen mahdollisuuksista.

– On todella tärkeää nähdä työkavereita, sillä toisten tapaaminen ja heidän tutkimuksiinsa tutustuminen avartaa mieltä. On myös kiva päästä yhdistämään oikeita kasvoja Teamsin profiilikuviin. Tapahtuman kautta voimme myös löytää yhdessä tekemisen tapoja, Franco toteaa.

Intercultural Community Luken Laukaan kalafarmilla. Kuva: Reetta Kalliola / Luke.