Siirry pääsisältöön

Kutsuhuuto työpajaideoille: biopohjaisista tuotteista ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään

Uutinen
|
7.2.2023

Haemme ideoita toukokuussa järjestettävään työpajaan, jossa kohtaavat suomalaiset ja pohjoisamerikkalaiset tutkijat ja yritysjohtajat. Työpajan ytimenä ovat biokiertotalous ja sen tarjoamat ratkaisut ilmastonmuutoksen hillintään.

Toivomme aihe-ehdotuksia kaikista arvoketjun vaiheista, kuten ilmastoviisaasta metsänhoidosta, kiertotalousstrategioista sekä puupohjaisesta biojalostuksesta, tuotteista ja rakentamisesta. Ideoiden arvioinnissa ja valinnassa painotetaan niiden potentiaalisia vaikutuksia metsäbiotalouden ja ilmastoratkaisujen kehittämiseen sekä tutkimus- ja liiketoimintapotentiaalia Suomen, Michiganin ja Mainen välillä.

Esitettyjen ideoiden pohjalta valitaan työpajaan 3–4 teemaa. Työpaja järjestetään Helsingissä 26.5., ja sen työskentelykielenä on englanti. Työpajan osallistujat käsittelevät hankeideoita pienryhmissä verkon välityksellä jo ennen toukokuun työpajaa. Työpajan jälkeen kootaan yhteen työpajojen anti ja jatkotoimenpiteet.

Yhden sivun mittaiset englanninkieliset hakemukset lähetetään sähköpostilla 28.2. mennessä Renee Tilleylle (rtilley@msu.edu). Tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen ja lisätietoa: Call for workshop ideas (pdf)

Työpajan järjestävät Luonnonvarakeskus (Luke) ja Business Finland yhteistyössä Michiganin yliopiston metsätieteiden osaston kanssa. Työpaja päättää Michiganista ja Mainesta Suomessa vierailevan ryhmän viiden päivän vierailun, jonka teemana on metsäbiotalous.