Kalan kulutus 2020
Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa yli neljä kiloa ja tuontikalaa yli yhdeksän kiloa asukasta kohti vuonna 2020. Kotimaisen kalan kulutus on laskettu filepainona ja tuontikalan kulutus osin tuotepainona.
- Kotimaisista lajeista eniten kulutettiin kasvatettua kirjolohta (1,5 kiloa) ja ulkomaisista lajeista kasvatettua lohta (3,9 kiloa). Tuontilohen kulutus oli hieman suurempi kuin vuonna 2019.
- Kotimaisista luonnonkaloista eniten syötiin ahventa (0,67 kiloa). Seuraavina olivat hauki (0,47 kiloa), silakka (0,43 kiloa), muikku (0,36 kiloa), kuha (0,30 kiloa) ja siika (0,26 kiloa).
- Norjalaisen kasvatetun lohen jälkeen eniten ulkomaisista tuotteista kulutettiin tonnikalasäilykkeitä ja –valmisteita, sillisäilykkeitä, katkarapuja ja katkaraputuotteita ja pakastettua seitiä.
Kotimaisen kalan ja tuontikalan kulutus Suomessa