Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2010

Publicerad 30.12.2010
  • Produktionen av nötkött ökade till 83 miljoner kilo år 2010 (inkluderar även slakt på gårdarna).
  • Produktionen av nötkött ökade i flera ELY-centralers regioner. Mest ökade produktionen i Norra Österbotten (+ 0,7 milj. kg).
  • Liksom i fjol producerades mest nötkött i Kiuruvesi (2,9 milj. kg), Siikajoki (1,9 milj. kg) och Kalajoki (1,7 milj. kg).
  • Produktionen av svinkött minskade andra året i rad. År 2010 uppgick produktionen till 203 miljoner kilo.
  • Produktionen av svinkött minskade i flera ELY-centralers regioner. Relativt sett mest minskade produktionen i Sydöstra Finland och Norra Karelen, där minskningen var över 10 procent jämfört med året innan. Produktionen ökade i Södra Österbotten, Österbotten och Norra Österbotten.
  • De största svinköttsproducerande kommunerna, Vittis och Loimaa, producerade vardera cirka 12 miljoner kilo svinkött.
  • I fjol producerades 0,79 miljoner kilo fårkött (inkluderar även slakt på gårdarna). Mest fårkött producerades på Åland (0,12 milj. kg).

Allow functional cookies to show the embedded graph.