Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2009

Publicerad 23.12.2009
  • Produktionen av nötkött ökade till cirka 82 miljoner kilo år 2009. Produktionen ökade i flera TE-centralers regioner.
  • Över hälften av nötköttet producerades på gårdar i TE-centralernas regioner i Norra Österbotten, Norra Savolax, Södra Österbotten och Österbotten.
  • Mest nötkött producerades i Kiuruvesi, 2,8 miljoner kg, Siikajoki, 1,6 miljoner kg samt Kauhava och Kalajoki, cirka 1,5 miljoner kg på vardera orten. Över en miljon kilo nötkött producerades också i Karleby, Pedersöre, Jalasjärvi, Nivala och Kronoby.
  • Produktionen av svinkött minskade till 206 miljoner kilo år 2009. Produktionen minskade i alla TE-centralers regioner utom i Österbotten.
  • Mest svinkött producerades i Vittis (13,3 miljoner kg), Loimaa (11,8 miljoner kg) och Ilmola (9,4 miljoner kg).
  • Produktionen av får- och lammkött minskade ifjol. Liksom året innan producerades mest fårkött i Jomala på Åland, cirka 36 000 kg.

Allow functional cookies to show the embedded graph.