Spannmålens sammanlagda konsumtion sjönk med cirka ett kilo till 79 kilo. Vetekonsumtionen sjönk med knappt två kilo, havre med ett halvt kilo. Konsumtionen av råg och ris ökade i stället med ett halvt kilo.
Finländarna åt i fjol sju procent mer fjäderfäkött än året innan. Också konsumtionen av nötkött ökade med knappt tre procent och svinköttskonsumtionen med knappt två procent.
Ökningen i äggkonsumtionen fortsatte. År 2015 konsumerades över 11 kilo ägg, vilket är ca sex procent mer än året innan.
Konsumtionen av helmjölk minskade från året innan med nästan sju procent. Konsumtionen av fettfri mjölk sjönk för andra året i rad. Konsumtionen av lättmjölk låg nästan på samma nivå som föregående år. Totalt 123 liter mjölk konsumerades per person 2015 – tre procent mindre än året innan.
Konsumtionen av ost fortsatte att stiga. Ostkonsumtionen var i genomsnitt 26,6 kilo per person.
Konsumtionen av färsk frukt var i genomsnitt cirka 58 kilo, dvs. fyra kilo mer än året innan.