Skip to main content

Climate impact dataset for the food service sector

FoodGWP

In the FoodGWP-project, a generic, product-specific carbon footprint dataset has been produced for the food service and restaurant industry. This dataset supports the climate work of industry operators and aids in achieving their long-term carbon neutrality goals. The dataset has been produced using Life Cycle Assessment (LCA). The carbon footprints cover the product’s production chain from primary production to the food service operator (from cradle to distribution), but do not include the food service operator’s own climate impacts. The dataset includes the most important domestic and imported raw materials and can be linked to the national Food Composition Database Fineli® and integrated into production control systems.

The climate impact dataset for the food service sector is openly available for download from the fairdata.fi service: https://etsin.fairdata.fi/dataset/50de6ed6-50ea-44ac-992a-c80e94a1a065

Ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelusektorille -hanke korvasi Aterialaskuri-hankkeen 1.1.2023 alkaen. Tiedote aiheesta löytyy täältä

MENNEET TAPAHTUMAT

25.9.2024 klo 13-15.15: Ilmastovaikutusdatasetti – kattava aineisto ravintola-aterioiden ilmastovaikutusten arviointiin -webinaari

Luken tuottama raaka-aineiden ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelu- ja ravintolatoimialalle mahdollistaa aterioiden hiilijalanjälkien laskennan. Datasetti kattaa noin 500 tärkeintä kotimaista ja tuontiraaka-ainetta. Datasetti julkaistaan kaikkien avoimesti saataville ja maksuttomasti käytettäväksi. Tervetuloa kuulemaan, miten aineisto on tuotettu ja miten sitä toivotaan hyödynnettävän!

Esitykset

 

22.5.2023 klo 13-15.30: Ympäristökestävyyden edistäminen ruokasektorilla -seminaari (tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä). Tervetuloa mukaan!

Luonnonvarakeskus (Luke) järjesti yhdessä maa- ja metsätalousministeriön (MMM) kanssa seminaarin ruokasektorin kestävyystutkimuksesta Helsingin pääkirjaston (Oodi) Maijansalissa 22.5. Seminaarissa kuultiin mm. Luken tuottamasta ympäristövaikutustiedosta, elinkaarilaskennan menetelmistä ja mittareista ja käynnissä olevasta menetelmäkehityksestä, sekä ravitsemusnäkökulmien huomioimisesta ruuan ympäristövaikutusten tarkastelussa.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa YouTubessa

Esitykset:

Ilmastokestävät Elintarvikeprosessit: 3. Workshop – elintarviketuotteiden hiilijalanjälkilaskenta, SeAMK13.4.2023, Seinäjoki

Esitykset:

 

Aterialaskurilla apua hiilijalanjäljen laskentaan -webinaarin tallenne (7.4.2022):