Hoppa till huvudinnehållet

Den ekologiska skörden 2011

Publicerad 28.2.2012
  • Den totala produktionen av ekologisk spannmål uppgick till 82 miljoner kilo. Mängden är 2 procent av hela spannmålsproduktionen i Finland och 2 miljoner mer än 2 år tidigare.
  • Skörden av ekologiskt vete uppgick till 15 miljoner kilo, vilket var 2 procent av hela veteproduktionen.
  • Skörden av ekologisk råg uppgick till 7 miljoner kilo, vilket var 9 procent av hela rågproduktionen.
  • Skörden av ekologiskt korn uppgick till 8 miljoner kilo, vilket var <1 procent av hela kornproduktionen.
  • Skörden av ekologisk havre uppgick till 38 miljoner kilo, vilket var 4 procent av hela havreproduktionen.
  • Skörden av ekologisk blandsäd, inklusive proteingrödor, uppgick till 10 miljoner kilo, vilket var närmare 3 miljoner kilo mer än 2 år tidigare.
  • Skörden av ekologisk bondböna uppgick till 3 miljoner kilo, vilket var 15 procent av hela produktionen av bondböna.
  • Av arealen för ekologisk spannmål skördades 7 procent som färsk eller grön spannmål.

 

Statistik över den ekologiska skörden 2010 har inte förts på grund av den omfattande undersökningen för lantbruksräkningen.

 

Användningen av ekologiska skörden på gårdarna 2011-2012 har publicerats 3.10.2012

Allow functional cookies to show the embedded graph.