Hoppa till huvudinnehållet

Mejeristatistik, år 2009 och 1/2010 (preliminär)

Publicerad 15.12.2009

Jämfört med året innan under åren 2009:

  • Mjölk produktion ökade med 1 %
  • Mejerimjölkens genomsnittliga fetthalt var 4,21 % och proteinhalten 3,45 %
  • Antalet mjölkproducenter minskade med 6 %
  • Mjölktillverkningen minskade med knappt 1 %
  • Surmjölktillverkningen minskade med 3 %
  • Gräddetillverkningen ökade med 4 %
  • Filtillverkningen minskade med 2 %
  • Yoghurttillverkningen ökade med 2 %
  • Smörtillverkningen ökade med 4 %
  • Osttillverkningen minskade med 2 %
  • Tillverkningen av mjölkpulver ökade med 80 %.

I januari 2010 jämfört med motsvarande tidpunkt året innan:

  • Mjölk produktion ökäde med 2 %
  • Antalet mjölkproducenter minskade med 5 %
  • Produktionsvolymen för flytande mjölkprodukter sjönk
  • Smörtillverkningen minskade med 1 %
  • Osttillverkningen ökade med 6 %
  • Tillverkningen av mjölkpulver ökade med 88 %.

Allow functional cookies to show the embedded graph.