Hoppa till huvudinnehållet

Lantbruksprodukternas producentpriser, år 2017

Publicerad 1.3.2018

Producentpriser 2017 i medeltal (förändring från föregående år inom parentes)

  • mjölk (kvalitetsklass E) 36,56 c/l (+1 %)
  • tjurkött 340 euro/100 kg (+3 %)
  • svinkött (gödsvin) 150 euro/100 kg (+6 %)
  • lammkött 371 euro/100 kg (+1 %)
  • broilerkött 129 euro/100 kg (-2 %)
  • ägg (burhöns) 83 euro/100 kg (-9 %)
  • ägg (golv- och utehöns) 107 euro/100 kg (-1 %)
  • ägg (ekoproduktion) 263 euro/100 kg (+1 %)
  • brödvete (grundpris) 157 euro/1000 kg (+4 %)
  • foderkorn (grundpris) 130 euro/1000 kg (+5 %)
  • råg (grundpris) 164 euro/1000 kg (-4 %)
  • havre (grundpris) 135 euro/1000 kg (+5 %)
  • rybs/raps (grundpris) 379 euro/1000 kg (+5 %)
  • matpotatis 18 euro/100 kg (-10 %)

Allow functional cookies to show the embedded graph.