Hoppa till huvudinnehållet

Lantbruksprodukternas producentpriser, år 2016

Publicerad 1.3.2017

Producentpriser 2016 i medeltal (förändring från föregående år inom parentes)
- mjölk (kvalitetsklass E) 36,2 c/l (-1 %)
- tjurkött 330 euro/100 kg (-2 %)
- svinkött (gödsvin) 142 euro/100 kg (-4 %)
- lammkött 367 euro/100 kg (-3 %)
- broilerkött 131 euro/100 kg (-3 %)
- ägg (burhöns) 92 euro/100 kg (-4 %)
- ägg (golv- och utehöns) 108 euro/100 kg (0 %)
- ägg (ekoproduktion) 260 euro/100 kg (+2 %)
- brödvete (grundpris) 151 euro/1000 kg (-10 %)
- foderkorn (grundpris) 124 euro/1000 kg (-9 %)
- råg (grundpris) 171 euro/1000 kg (-3 %)
- havre (grundpris) 129 euro/1000 kg (-3 %)
- rybs/raps (grundpris) 362 euro/1000 kg (+2 %)
- matpotatis 20 euro/100 kg (+13 %)

Allow functional cookies to show the embedded graph.