Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion 2023

Publicerad 23.2.2024

Kött producerades 389 miljoner kilo förra året. Det är 3 procent mindre än föregående år. Produktionen av nötkött ökade, medan produktionen av griskött, fjäderfäkött och fårkött minskade. 

  • Griskött stod för 41% av köttproduktionen, fjäderfäkött för 37% och nötkött för 22%. Fårkött och en liten mängd häst- och getkött producerades också.
  • Produktionen av nötkött ökade med 2% till drygt 85 miljoner kilo.  
  • Produktionen av griskött minskade med 7% till cirka 159 miljoner kilo. 
  • Produktionen av fjäderfäkött uppgick till knappt 144 miljoner kilo, vilket är 2 procent mindre än 2022.
  • Produktionen av fårkött minskade med 9 procent till 1,1 miljoner kilo.
  • Den ekologiska köttproduktionen uppgick till 4,4 miljoner kilo, varav nötkött stod för cirka 80 procent. Produktionen av ekologiskt nötkött ökade jämfört med föregående år, medan produktionen av ekologiskt gris- och fårkött minskade.
Årlig produktion av nötkött, griskött och fjäderfäkött

Allow functional cookies to show the embedded graph.