Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion 2022

Publicerad 24.2.2023

I fjol producerades totalt 403 miljoner kilo kött, vilket är 2 procent mindre än året innan. Produktionen av nöt- och svinkött minskade, medan produktionen av fjäderfäkött var nästan oförändrad.

  • Nötköttsproduktionen minskade med 2 % till drygt 84 miljoner kilo. I slakterier slaktades 256 500 nötkreatur (- 1 %).
  • Produktionen av svinkött uppgick till drygt 170 miljoner kilo, en minskning med 3 % jämfört med föregående år. Det slaktades 1,86 miljoner svin (- 4 %).
  • Produktionen av fjäderfäkött var nästan oförändrad jämfört med 2021 och uppgick till cirka 147 miljoner kilo. Slaktantalet av broilrar var något högre än föregående år, men den genomsnittliga slaktkroppsvikten var lägre. Produktionen av kalkonkött ökade med 3 %.
  • Produktionen av lammkött minskade något till 1,3 miljoner kilo.

 

Statistik om ekologisk lamm- och svinköttproduktion publiceras senare.

Årlig produktion av nötkött, griskött och fjäderfäkött

Allow functional cookies to show the embedded graph.