Hoppa till huvudinnehållet

Näringsbalansen 2008 (preliminär)

Publicerad 13.11.2009
  • Konsumtionen av vete per person uppgick till 80,2 kilo, varav vetets andel var 48 kilo
  • Konsumtionen av grönsaker höll sig på föregående års nivå, 68,6 kilo per person
  • Konsumtionen av fjäderfäkött gick förbi konsumtionen av nötkött. I genomsnitt konsumerades 18,5 kilo fjäderfäkött, medan konsumtionen av nötkött var 0,3 kilo mindre
  • Konsumtionen av ägg var 9,6 kilo per person
  • Konsumtionen av mjölk var 137,2 liter per person i genomsnitt, drygt hälften som lättmjölk och drygt en tredjedel som fettfri mjölk
  • Konsumtionen av smör var 2,8 kilo per person, av margarin 7,5 kilo per person och av fettblandningar 2,9 kilo per person
Konsumtion av livsmedel per person

Allow functional cookies to show the embedded graph.