Hoppa till huvudinnehållet

Köttproduktion områdesvis 2022

Publicerad 17.3.2023
  • Produktionen av svinkött sjönk med 3 % till 170 miljoner kilo. Produktionen minskade i nästan alla ELY-centralerna.
  • Produktionen av svinkött var störst i Södra Österbotten (42 miljoner kg) och i Egentliga Finland (37 miljoner kg). De största svinköttsproducerande kommunerna var Huittinen, Nykarleby och Loimaa.
  • Nötköttsproduktionen var 84 miljoner kg, vilket är 2 % mindre än föregående år.
  • Nötköttsproduktionen minskade i flera regioner i ELY-centralerna.  Nötköttsproduktionen i Österbotten, Norra Österbotten, Kajanaland och Satakunta var något högre än året innan. Nötköttsproduktionen var högst i Kiuruvesi, Kuopio och Kurikka.
  • Produktionen av fårkött var 1,23 miljoner kilo, nästan lika mycket som året innan. Den högsta produktionen av fårkött fanns i Egentliga Finland (0,22 miljoner kilo) och Österbotten (0,11 miljoner kilo).

Allow functional cookies to show the embedded graph.