Hoppa till huvudinnehållet

Baljväxter för hållbart livsmedelssystem och hälsosamt liv

Leg4Life2 01

Leg4Life är ett konsortieprojekt av Helsingfors universitet, Luke och THL som syftar till att främja övergången till en klimatneutral livsmedelskedja. Projektet fokuserar på baljväxter som trivs i Finlands klimatförhållanden, t.ex. ärter, bondbönor och lupiner. Syftet är att främja baljväxtbaserad primärproduktion, utveckla baljväxtbaserade produkter och studera hur ökad produktion och användning av baljväxter påverkar näringsliv och hälsa, samhället, ekonomin och miljön.

Projektresultaten kommer att omfatta a) nya jordbruksmetoder för hållbar produktion av baljväxter, b) innovationer i utformningen av baljväxter med förbättrade näringsmässiga egenskaper, c) kunskap om baljväxters hälsofördelar, d) förståelse för konsumenternas livsmedelsbeteende och åtgärder för att ändra det i riktning mot en växtbaserad kost, och e) hållbarhets- och kostnads-nyttoanalyser av den miljömässiga och sociala hållbarheten hos ett baljväxtbaserat livsmedelssystem.

Website: [https://www.leg4life.fi/en/project-info/] https://www.leg4life.fi/en/project-info/