Hoppa till huvudinnehållet

Baljväxter för hållbart livsmedelssystem och hälsosamt liv

Leg4Life

Leg4Life-projektkonsortiet kommer att producera avgörande vetenskaplig kunskap om möjligheterna att flytta till ett mer hälsosamt och hållbart livsmedelssystem i Finland. Den nya kunskapen som produceras om mer miljövänliga odlingstekniker och utveckling av baljväxter bidrar till beslutsfattandet inom jordbruks- och livsmedelspolitiken och främjar ett rättvisare stödsystem, stärker jordbrukarnas ställning i livsmedelskedjan och resulterar i nya exportmöjligheter för livsmedelsföretag.

Projektutgångarna omfattar a) nya jordbruksmetoder för att producera baljväxter och minska miljöpåverkan av livsmedelsproduktionen, b) innovationer vid utformning av baljväxtmatar med förbättrad näringskvalitet, c) kunskap om hälsoeffekterna av baljväxt, d) förstå konsumenternas beteende och de åtgärder som behövs för att ändra den för att öka konsumtionen av baljväxt, e) Miljö och social hållbarhet och kostnads- och nyttoanalyser för att främja övergången till mjölksuppfödda livsmedelssystem.