Ändringar och korrigeringar av statistiken över mjölk och mjölkprodukter
På den här sidan
På denna sida visas ändringar i statistiken från och med 2020 och korrigeringar från januari 2022 och framåt, t.ex. sammanslagningar av statistik och namnändringar. En korrigering är en rättelse av innehållet som görs efter publiceringsdatumet för statistiken. Större korrigeringar kommer också att publiceras i ett ytterligare offentliggörande.
Korrigering av statistiska uppgifter 27.10.2025
Mjölk- och mjölkproduktstatistik, 3/2025 (preliminär), databasoffentliggörande
publicerad den 25.4.2025
Mottagen mjölkmängd och mjölkens fett och protein innehåll i mars har reviderats.
Mottagen mjölkmängd: Korrigerad siffra 184 631 009 liter. Tidigare publicerad siffra 187 071 659 liter.
Innehåll fett: Korrigerad siffra 4,50 %, tidigare publicerad siffra 4,44 %
Innehåll protein: Korrigerad siffra 3,59 %, tidigare publicerad siffra 3,54 %
Korrigering av statistiska uppgifter 26.8.2024
Mjölk- och mjölkproduktstatistik 6/2024 (preliminär)
publicerad den 25.7.2024
Fel i antalet mjölkproducenter i juni, korrigerad siffra 4 018 (den felaktiga siffran var 3 943)
Korrigering av statistiska uppgifter 25.10.2022
Statistik över mjölk och mjölkprodukter januari-augusti 2022
publicerad den 25.2.2022 - 26.9.2022
Yoghurt och andra färska produkter har korrigerats. Yoghurt innehöll en produkt som ingick i andra färska produkter.
Ändring i statistik 25.2.2021
Mjölk och mjölkprodukter
Den områdesvisa mjölkproduktionen slogs samman med statistiken över mjölk och mjölkprodukter (FOS, ESS) den 25.2.2021. Mjölkproduktion områdesvis upphörde som separat statistik.
Motivering: Enhetlig praxis, månads- och årsstatistik som en enda statistik.