Verkosto yhdistää kansallisia hankkeita, joiden tavoitteena on lisätä ja jakaa tietämystämme proteiinirikkaiden viljelykasvien ominaisuuksista huomioiden terveellisen ruuan sekä yhteiskunnalliset, ympäristölliset ja taloudelliset vaikutukset jotka ovat seurausta siirtymisestä ilmastoystävällisempään ruokavalioon.
-Peer-review scientific articles- eg. the composition of plant and algal protein sources grown in Nordic/Baltic countries (review) -2-3 peer-reviewed papers in international peer-reviewed scientific journals as results from cross-national collaborations and student exchanges -News and popular science articles in national food science journals and online media -Workshops and seminars for scientists and industry -PhD-course
Kesto
1.3.2020–31.5.2022
Partnerit
Natural Resources Institute Finland, Aarhus University, Lund University Norwegian University of Life Sciences, Copenhagen University, University of Iceland, University of Warmia and Mazury in Olsztyn, Kaunas University of Food Technology Latvia University of Life Sciences and Technologies
Rahoittaja
Nordic Joint Committee for Agricultural and Food Research