Siirry pääsisältöön

Elintarvikejäte- ja ruokahävikkiseuranta

Luonnonvarakeskus (Luke) seuraa ja mittaa elintarvikeketjun tuottamaa elintarvikejätteen ja ruokahävikin määrää. Seuranta kattaa alkutuotannon, teollisuuden, kaupan, ravitsemispalveluiden ja kotitalouksien tuottaman elintarvikejätteen ja ruokahävikin. Seurantaa käytetään ruokahävikin vähentämiseen liittyvien toimenpiteiden kohdentamiseen.

Kuinka paljon elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä syntyy?

Luonnonvaratieto.luke.fi:stä löydyy yksityiskohtaisia tietoja hävikistä ja elintarvikejätteestä havainnollisten graafien avulla.

Miten ruokahävikkiä voidaan vähentää?

Lukessa kehitetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa suunnitelmaa ruokahävikin vähentämiseksi.