Vihannesten, marjojen ja hedelmien myytävä sato on se osa kasvia, joka yleisesti käytetään ihmisen ravintona. Vihannesten sato-osa voi muodostua esimerkiksi lehdistä, mukulasta, sipulista, juuresta tai hedelmästä.
Myytävän sadon lisäksi puutarhatuotannossa syntyy erilaisia syömäkelpoisia ja -kelvottomia sivuvirtoja. Syömäkelpoisia sivuvirtoja ovat esimerkiksi markkinahäiriöistä johtuen peltoon tai varastoon jäävä sato, jota ei saadakaan myytyä.
Syömäkelvottomia sivuvirtoja taas ovat sääolosuhteiden tai tuholaisten pilaama sato sekä muut kuin ruoaksi tuotetut kasvinosat, esimerkiksi naatit ja muut viherbiomassat.
Pellolle tai kasvihuoneeseen sadonkorjuun jälkeen jäävän biomassan luonne vaihtelee huomattavasti kasvilajin mukaan, mutta tyypillisiä biomassoja ovat naatit ja varret. Tomaatin ja kurkun kasvihuonetuotannossa poistetaan lehtiä viikoittain satokaudella, ja satokauden lopussa huoneesta poistetaan jäljelle jäänyt kasvusto.
Marja- ja hedelmäkasvit ovat monivuotisia lajeja, joista korjataan sadoksi yleensä ainoastaan hedelmät. Pensaiden ja puiden versoja poistetaan hoitoleikkauksin. Samoin mansikkakasvustoista poistetaan sadonkorjuun jälkeen muodostuvat rönsyt. Mansikkaa ja vadelmaa tuotetaan tunneleissa myös yksivuotisena viljelynä isokokoisista satotaimista, jotka tuottavat runsaan sadon jo istutusvuonna. Koko kasvusto poistetaan tunneleista satokauden päätyttyä.