Uutiset Ilmasto, Metsä

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Karelia-ammattikorkeakoulun järjestämässä kansainvälisessä tapahtumassa keskustellaan biomassojen energiakäytöstä, uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja alan toimintoja ohjaavasta energiapolitiikasta.

Joensuussa järjestettävään seminaariin, retkeilyyn ja workshoppiin osallistuu asiantuntijoita 11 eri maasta.

Aamupäivän seminaariFrom Resource to Sustainable Business” järjestetään Luken Joensuun toimipaikassa Metla-talossa klo 8.30–13.00 (Yliopistokatu 6, Joensuu). Seminaarin keskeisiä teemoja ovat biomassojen varannot ja energiakäyttö sekä uusiutuvan energian liiketoiminta ja siihen liittyvä yritysten tuki ja mentorointi. Lisäksi kuullaan esityksiä ja keskustellaan globaaleista energiamarkkinoista ja liiketoimintamahdollisuuksista siellä.

Iltapäivällä tutustutaan Karelia-ammattikorkeakoulun Sirkkalan energiapuistoon sekä kansainvälisesti menestyneen, metsäkoneita valmistavan Kesla Oyj:n toimintaan.

Päivän päättää energiapolitiikkaan ja uusiutuvan energian edistämiseen keskittyvä politiikkaworkshop, jossa käsitellään ajankohtaisia kysymyksiä Suomen ja Pohjois-Karjalan näkökulmasta. Ohjelmassa on asiantuntijoiden ja yrittäjien alustuksia.

– Kansainvälistä energiapolitiikan näkemystä keskusteluun tuo Michael Doran, joka toimii muun muassa Irlannin bioenergiayhdistyksen presidenttinä ja eurooppalaisen bioenergiayhdistyksen AEBIO:n johtokunnassa, kertoo workshoppia luotsaava Luken johtava tutkija Lauri Sikanen.

Workshopista saadut tulokset hyödynnetään myöhemmin, kun maakunnassa laaditaan tiekarttaa kohti öljytöntä ja matalahiilistä Pohjois-Karjalaa 2040.

Tilaisuuden esitykset ovat englanniksi, mutta keskusteluihin voi osallistua myös suomeksi. Tapahtuma järjestetään IEA Task 43:n ja NPA -ohjelman GREBE (Generating Renewable Energy Business Enterprise) -hankkeen yhteistyönä.