Uutiset Kala, Maatalous, Metsä, Riista, Ruoka, Talous, Tilasto

Luonnonvarasektorin laskusuhdanteinen hintakehitys ja erityisesti maatalouden heikko kannattavuus on puhuttanut paljon viime aikoina. Hintatilastojen tuore verkkojulkaisu kertoo, millainen tuotanto on yhä säilyttänyt kilpailukykynsä, ja mikä ala on syvimmin kriisin kourissa.

Tänä vuonna toista kertaa ilmestyvä hintatilastojen verkkojulkaisu sisältää monipuolisia hinta- ja kannattavuustietoja maa-, metsä- ja kalataloudesta. Se sisältää tuoreiden asiantuntija-analyysien lisäksi runsaasti tilastografiikkaa höystettynä aihealueeseen liittyvillä kuvilla ja infolaatikoilla. Kaikista osa-alueista on saatavissa myös lisätietoa Luonnonvarakeskuksen (Luke) verkkosivuilta, jonne julkaisun lomaan sijoitetut suorat linkit ohjaavat.

– Julkaisun maatalousosiosta löytyy tietoja tärkeimpien maataloustuotteiden tuottajahinnoista ja niiden viimeaikaisesta kehityksestä, pellon vuokrahinnoista ja maatalouden kannattavuudesta, kertoo yliaktuaari Irene Rosokivi Lukesta.

Metsäosiossa käsitellään yksityismetsistä ostetun teollisuus- ja energiapuun hintakehitystä, ja yksityismetsätalouden kannattavuutta. Kalataloudesta esille nostetaan kalan tuottajahinnat, sekä kalatalouden kannattavuus.

 

Verkkojulkaisu löytyy täältä. 

Katso myös