Uutiset Maatalous, Talous, Ympäristö

Miten sivuvirtojen hyödyntämisestä ja vesiyhteistyöstä saadaan sekä liiketoimintaa että hyötyä ympäristölle? Tule kärkihankkeiden tuloskiertueelle kuulemaan ajankohtaisista ravinteiden kierrätyksen toimenpiteistä! Tuloskiertue starttaa Lahdesta 28.11., jatkaa Seinäjoelle 10.12. ja päättyy Joensuuhun 30.1.

Juha Sipilän hallitus rahoittaa ravinteiden kierrätyksen ja hyötykäytön tehostamista kärkihankkeiden kautta noin 30 miljoonalla eurolla. Tavoitteena on saattaa puolet Itämeren ja muiden vesistöjen kannalta herkillä alueilla sijaitsevasta lannasta ja yhdyskuntajätevesilietteestä kehittyneen prosessoinnin piiriin, jotta kuormitus vesistöihin vähenee.

Kiertotalouden kärkihankkeissa on parin vuoden aikana tehty yli sadan toimenpiteen voimin töitä tavoitteiden edistämiseksi. Luonnonvarakeskus (Luke) on mukana useissa kärkihankkeen toimenpiteissä. Seinäjoella 10.12. Luken asiantuntijat kertovat, miten lannan arvo turvataan pyrolyysituotteiden avulla ja miten elintarviketeollisuuden sivujakeet saadaan tehokäyttöön.

Luken Maatalouden ravinteet hyötykäyttöön -hanke on yksi tuloskiertueen järjestäjistä, yhdessä ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön kärkihankkeiden kanssa.

Katso tarkemmat ohjelmat ja ilmoittaudu:

28.11.2018 Lahti, Sibeliustalo: aiheina vesien kunnostushankkeet, kuormituksen mallintaminen

10.12.2018 Seinäjoki, Frami: lannan käsittely, sivuvirrat, lannoitevalmisteet

30.1.2019 Joensuu, Tiedepuisto: biokaasutus, tuotteistaminen, vesien puhdistaminen, metsätalous