Uutiset Maaseutu, Maatalous, Ruoka

Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Pirjo Mattila on yksi maailman siteeratuimmista tutkijoista.

Pirjo Mattila
Pirjo Mattila

Mediayhtiö Thomson Reuters on julkaissut eri tieteenalojen eniten siteerattujen tutkijoiden vuoden 2015 listan, jolle on valittu koko maailmasta runsaat 3000 tutkijaa. Listalla on mukana myös Luken erikoistutkija Pirjo Mattila, joka on yltänyt aiemmin myös vuoden 2014 listalle.

Mattilan tutkimusaiheita Lukessa ovat muun muassa elintarvikkeiden polyfenolit, marjojen terveysvaikutukset, sienten ravintoaineet ja bioaktiiviset yhdisteet ja elintarvikkeiden D-vitamiini. Eniten viittauksia ovat saaneet hänen elintarvikkeiden polyfenoleja, marjoja ja sieniä koskevat julkaisunsa.

– Tämä on osoitus siitä, että tutkimuksellamme on ollut tilausta ja sitä arvostetaan, iloitsee Mattila sijoituksestaan.

Thomson Reutersin uudelle listalle valituilla tutkijoilla on ollut tieteenalallaan suurin määrä eniten viitattujen yhden prosentin joukkoon yltäneitä julkaisuja vuosina 2003–2013. Aiempi lista koski vuosia 2002–2012. Huomioon on otettu myös julkaisut, jotka ovat saaneet poikkeuksellisen paljon viittauksia heti ilmestymisensä jälkeen vuosina 2013–2014.

Suomesta listalle on yltänyt kaikkiaan 17 tutkijaa Luonnonvarakeskuksesta, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoista sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.