Uutiset Yleinen

Luken digijohtajaksi on valittu KTM Topi Hanhela. Hän aloittaa työnsä Luken digijohtajana 21.05.2019.

Hanhela siirtyy Lukeen Lääketietokeskus Oy:stä, jossa hän työskentelee asiakkuus- ja kehitysjohtajana. Lääketietokeskuksessa Hanhela on vastannut mm. strategisten ja liiketoiminnallisten ICT-hankkeiden johtamisesta.

– Kiinnostuin Lukessa mahdollisuudesta soveltaa osaamistani toisella toimialalla ja isossa organisaatiossa. Innostukseni vahvistui, kun tutustuin tarkemmin Luken monipuoliseen tutkimustyöhön ja tulosten käyttöön niin elinkeinoelämän päätöksenteon tukena kuin yksittäisen ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi, kertoo Topi Hanhela.

Digijohtaja vastaa Luken strategisten ja operatiivisten ICT-prosessien johtamisesta ja kehittämisestä.  Tutkimuksen vaikuttavuuden kannalta olennaista on tutkimuksen ja tutkimustiedon avaaminen sekä digitaalisten palveluiden kehittäminen. Digitaalinen transformaatio Lukessa koskee muun muassa tutkimusmenetelmiä ja niitä tukevan tutkimusaineiston keruuta ja ylläpitoa.

Digijohtaja on Luken johtoryhmän jäsen ja raportoi pääjohtajalle.

– Digijohtajan rooli on uusi Lukessa ja olemme iloisia saadessamme Topin joukkoomme. Topin yli 15 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja digitaalisen transformaation johtamisesta on juuri sitä osaamista, mitä Lukessa tarvitsemme, jotta luonnonvaroja koskeva tieto ja uudet palvelut saadaan ihmisten, yritysten ja julkisen sektorin hyödynnettäväksi entistä asiakaslähtöisemmin, sanoo Luken pääjohtaja Johanna Buchert.