Uutiset Kala

Kolarin LappeanLohessa järjestetään 10.6.2019 kansainvälinen miniseminaari, jossa keskustellaan lohikantojen hoidosta meillä ja muualla.  Tilaisuus on kaikille aiheesta kiinnostuneille avoin, mutta se on suunnattu erityisesti kalatalousalan aktiiveille ja ammattilaisille.

Kuva: Panu Orell, Luke.

Seminaarissa kuullaan ajankohtaista tietoa lohikantojen tutkimuksesta, lohenkalastuksen säätelystä ja padottujen lohijokien entisöinnistä niin kotimaassa kuin Pohjois-Atlantin ja Itämeren rannoilla.

Kansainvälisiä asiantuntijoita saapuu Yhdysvalloista, Norjasta, Ranskasta ja Ruotsista.  Suomalaisista asiantuntijoista paikalla ovat Tapio Hakaste maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Jaakko Erkinaro ja Atso Romakkaniemi Luonnonvarakeskuksesta (Luke).

Seminaariesitykset ovat englanniksi, mutta materiaali on jaossa myös suomenkielisenä. Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmottautumista viimeistään 6. kesäkuuta. Ilmoittaudu tästä.

Luken ja Rajajokikomission järjestämä seminaari on osa Kansainvälinen Lohen Vuosi 2019 -tapahtumasarjaa. Luken ja Rajajokikomission lisäksi seminaaria rahoitetaan Tornionjoen yhteisluvan lupatuotoilla.

 

Seminaariohjelma

Aika: 10.6.2019 klo 15–18
Paikka: LappeanLohi, Kolari (Lappeantie 251)

Päiväkahvi

Salmon’s life at sea – research knowledge from the Nort Atlantic Ocean
Tim Sheehan (NOAA)

Monitoring the Penobscot River Restoration Project
Rory Saunders/Tim Sheehan (NOAA)

Anadromy vs. residency among trout
Marie Nevoux (INRA)

Salmon monitoring and management in Norway and Teno River
Eva Thorstad (NINA) and Jaakko Erkinaro (Luke)

Bilateral fisheries management in the Teno and Tornionjoki rivers
Tapio Hakaste (ministry of agriculture and forestry) and Dan Blomkvist/Stefan Palm (TBC)

Keskustelua