Uutiset Ruoka

Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtuman tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoutta kotimaisista valkuaiskasvivaihtoehdoista ja miten monipuolisesti niitä voidaan hyödyntää ruuanlaitossa. Kotimaiset valkuaiskasvit halutaan nostaa esiin myös yrittäjyysnäkökulmasta ja herätellä ideoita miten niistä voisi saada uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Tapahtuman järjestää Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hanke. Tapahtuma järjestetään sadonkorjuun kynnyksellä 11.8.2015 klo 15–18 HAMK Mustialassa Tammelassa (Mustialantie 105). Myös Luonnonvarakeskus on mukana tapahtumassa, joka kokoaa yhteen niin kuluttajia, yrittäjiä kuin asiantuntijoitakin keskustelemaan kotimaisten valkuaiskasvien mahdollisuuksista.

Ohjelmassa on luvassa muun muassa tietoiskuja kotimaisten valkuaiskasvien, kuten papujen ja herneiden käytöstä ruuanlaitossa ja kuullaan myös miten valkuaiskasveista voi syntyä liikeidea. Paikan päällä voi herkutella papumuhennosmaistiaisilla ja tehdä ostoksia maalaistorilla.