Siirry pääsisältöön

John Kettle johtamaan Luonnonvarakeskuksen asiakastyötä ja kansainvälisiä toimintoja

Uutinen 17.12.2018

Luonnonvarakeskus (Luke) on nimittänyt tohtori John Kettlen johtamaan asiakkuus- ja kansainvälisiä toimintojaan. Määräaikainen tehtävä alkaa 1. tammikuuta 2019 ja päättyy Luken nykyisen strategiakauden päättyessä vuoden 2020 lopussa.

John Kettle. Photo: Erkki Oksanen.

Kettle toimii 1.1.2019 alkaen Luken Asiakkuudet ja kv-yhteistyö -tiimin esimiehenä. Hänen keskeisiin vastuualueisiinsa kuuluvat Luken asiakasratkaisujen myynti Suomessa ja ulkomailla sekä Luken poikkitieteellisen tarjooman kehittäminen eri tutkimusohjelmien parhaita ratkaisuja ja osaamista hyödyntämällä.

“Ilmastonmuutoksen, väestönkasvun ja luonnon monimuotoisuuden vähenemisen aikakaudella Luken osaamiselle ja palveluille on kasvava kysyntä. Kansalliset ja globaalit haasteet lisäävät tarvetta uusiutuvien luonnonvarojen kestävää käyttöä tukeville ratkaisuille. Kiertotalous on suuri mahdollisuus Suomelle, ja alan yritykset tarvitsevat tutkimukseen pohjautuvaa tietoa luodakseen kestävää kasvua. Lukella on keskeinen rooli tuon tiedon tuottamisessa. Myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ovat vahvasti omalla ja asiakkaidemme agendalla”, John Kettle sanoo.

”Poikkitieteellisenä tutkimuslaitoksena Lukella on myös mahdollisuus yhdistää eri alojen asiantuntemusta ja luoda siten jotain uutta asiakkailleen ja yhteiskunnalle. Kestävyyshaasteet ovat kuitenkin maailmanlaajuisia, ja yksi tärkeistä tehtävistämme onkin nyt tuoda osaamistamme esiin niin Suomessa kuin ulkomailla.”

“John Kettlellä on laaja kokemus ja erinomaiset verkostot Suomessa ja muilla tärkeillä markkinoillamme. Ne yhdistettynä kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen biotalouden toimijoiden tarpeista ovat voimavara, joka auttaa meitä vastaamaan globaaleihin haasteisiin yhdessä asiakkaidemme kanssa”, sanoo Luken pääjohtaja Johanna Buchert.

John Kettle aloitti Lukessa toukokuussa 2018 ja on toiminut tilapäisenä myyntijohtajana elokuusta alkaen. Alun perin Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva Kettle on asunut Suomessa 12 vuotta. Ennen siirtymistään Lukeen hän toimi monipuolisissa myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen tehtävissä VTT:ssa ja KCL:llä.