Uutiset Kala, Ruoka

Jokioisten Elonkierrossa vietetään kalailtaa torstaina 13.8. Tapahtuma alkaa puiston portilta teemakierroksella ja päättyy Elonkierron makasiinin maalaistorille ja olutiltaan. Maalaistorilla on myynnissä myös kalaa ja kalatuotteita. Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijoiden rakentamaan maaperäaiheiseen näyttelyyn pääsee tutustumaan vielä noin kuukauden ajan.

Maksuton teemakierros ”Katiskasta kattilaan” alkaa klo 18 ja kestää noin puolitoista tuntia. Kierroksella puhutaan kaikkea kalasta Luken tutkijan, Yle Radio Suomen Luontoillan kala-asiantuntijan Ari Sauran johdolla. Illan aikana selviää muun muassa, kuinka paljon keskivertokuluttaja syö kalaa vuodessa. Kierroksella pohditaan myös, riittääkö vesissämme kalastettavaa vai ovatko ammattikalastajat jo katoavaa kansanperinnettä. Mieltä askarruttavia kala-aiheisia kysymyksiä voi esittää asiantuntijalle kierroksen aikana tai sen jälkeen.

Teemakierros päättyy Elonkierron makasiinin maalaistorille, jossa on kalatuotteiden lisäksi myytävänä muun muassa leivonnaisia, hunajaa, talkkunaa ja vihanneksia. Maalaistori avautuu klo 19.  Ilta huipentuu vuonna 2013 perustetun Sauvon Panimotuvan olutiltaan ja muhkeisiin kalavaleisiin. Lisää panimon toiminnasta voi kuulla illan aikana, ja kalavaleita pääsevät kertomaan kaikki halukkaat.

Heinäkuun alkuun Elonkierron makasiinille rakennettu Maaperä pintaa syvemmältä -näyttely on avoinna elokuun loppuun saakka, arkisin klo 8‒15.30 sekä lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin makasiinikahvilan aukioloaikoina. Näyttelyssä riittää katsottavaa ja koettavaa sekä aikuisille että lapsille. Puiston kesätapahtumat huipentuvat Lasten maatalousnäyttely Mansikkiin 5. syyskuuta.

Maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto on koko perheen kohde, joka sijaitsee Jokioisissa Lounais-Hämeessä. Puiston arkipäivää voit seurata myös sosiaalisessa mediassa: facebook.com/elonkierto.