Uutiset Maaseutu, Puutarha

Jokioisissa sijaitsevan Wendlan puutarhan kasvillisuuteen on mahdollisuus tutustua opastetuilla kierroksilla 18.6.–16.7. tiistai-iltaisin.

Opastuksien sisältö vaihtelee sen mukaan, mitkä kasvit kukkivat tai ovat muutoin ajankohtaisia. Opastuksen kesto on vajaa tunti, mutta opastuksen jälkeen on mahdollisuus kysellä kasveista ja niihin liittyvistä asioista.

Opastukset järjestetään tiistaisin 18.6.–16.7. klo 17–18. Opastus alkaa Wendlan puutarhan portilta (Humppilantie 9 E, Jokioinen).

Wendlassa vaalitaan geenivarallista kulttuurihistoriaa

Suviruusu ’Poppius’. Kuva: Merja Hartikainen, Luke.

Wendlan puutarha esittelee puutarhakasvien paikallista ja kansallista monimuotoisuutta. Puutarhassa kasvaa Jokioisten kartanopuistoon liittyviä vanhoja kasveja, kansallisia geenivaroja sekä tutkittuja FinE-tavaramerkin (Finnish Elite) saaneita kasveja.

Wendlan puutarha on hyvä muistutus meille siitä, että kasveihin liittyy runsaasti  geenivarallista kulttuurihistoriaa. Vanhoissa puutarhoissa olevat aiempien sukupolvien vanhat kasvikannat ovat arvokkaita. Niiden tarinoita kannattaa kerätä talteen ja kasveja kannattaa vaalia.

Tervetuloa!

Katso myös