Uutiset Yleinen

Biotaloudelle perustuvan yhteiskunnan rakentaminen, kiertotalouden valtavat kasvuodotukset sekä globaalin biotalouden investointitarpeet luovat imua Luken tutkimuspalveluille. Tulemme lähemmäs asiakasta, ja tutkimuspalvelumme ovat nyt entistä helpommin saavutettavissa, sanoo asiakkuusjohtaja Jutta Kauppi pääkirjoituksessaan uusimmassa Leia-asiakaslehdessä.

Leian sivuilla tutustutaan hankkeisiin, joissa metsätalouteen haetaan kestäviä lisätehoja yritysyhteistyön ja kansainvälisen tutkimuksen avulla. Raakapuulla on vilkkaat markkinat, ja erityisesti sahatavaralla on kova kysyntä. Leia nostaa framille Luken suhdannekatsauksen, joka ennakoi kehitystä jo 25. kertaa.

Myös sinisen biotalouden rintamalla tapahtuu: Sinisen biotalouden tiekartta valmistuu pian, ja kalankasvatukseen suunnitellaan uudenlaisia tekniikoita – jopa etäohjattavia avomerikalankasvattamoja.

Ruoka-teeman alla käsitellään luomun kasvavaa merkitystä ravintoloissa sekä etsitään ratkaisuja isoihin yhteiskunnallisiin ongelmiin: lasten lisääntyneeseen ylipainoon ja vanhusten aliravitsemukseen.

Leian kautta lähelle tulee tutkimusosaaminen, jota Luke vie myös Afrikkaan. Keniassa maanviljelijöitä on koulutettu estämään homemyrkkyjen muodostumista sadossa. Mosambikissa puolestaan edistetään metsävarojen kestävää käyttöä, ja etsitään uusia puulajeja korvaamaan uhanalaisia lajeja.