Uutiset Ilmasto, Metsä, Ruoka, Yleinen, Ympäristö

Mikkelin Tieteen päivät järjestetään 13.–16.4.2021 kokonaan verkossa. Nelipäiväisen tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta muc.fi/tieteenpaivat. Valtakunnallisen konseptin mukaan suunnitellun tapahtuman ohjelma rakentuu Hyvä ja paha tieto -teeman ympärille ja sitä lähestytään eri näkökulmista. Myös Luke on menossa mukana.

Mikkelin ohjelma tarjoaa katsauksen muun muassa historian vaarallisuuteen, siihen mikä planeetalla sairastuttaa, Saimaan mikromuoveihin sekä nähdäänkö metsä puilta. Tieteen päivien aikana julkistetaan myös Tieteenkesyttäjä 2021 sekä Tieteenkesyttäjä Juniori. Aalto-yliopiston BScBA-ohjelman paras kandityö palkitaan myös samassa yhteydessä.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) johtava tutkija Pasi Rikkonen kertoo, mitä koronaepidemia opetti ruokajärjestelmän haavoittuvuudesta. Tutkimusprofessori Raisa Mäkipään aiheena on metsien merkitys ja mahdollisuudet ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ruoan puhtaus- ja terveellisyyskeskusteluun tuo näkökulmia johtaja Sari Iivonen, Luomuinstituutista.

Tieteen päivät on suurelle yleisölle suunnattu, monitieteinen ja maksuton tiedetapahtuma, jossa eri alojen tutkijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista.

Tapahtuman pääorganisaattorina toimii Mikkelin yliopistokeskus yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen (Luke), Mikkelin kaupungin, Mikkelin seutukirjaston, Mikkelin lukion ja Urheilupuiston koulun kanssa. Myös Metsäkeskus ja Sodan ja rauhankeskus Muisti ovat osatoteuttajina. Mikkelin Tieteen päiviä rahoittavat Tieteen tiedotus ry sekä Suomen Kulttuurirahasto.

Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan seuraamaan keskusteluja. Voit kommentoida ja esittää kysymyksiä verkossa.

Osallistumislinkki aukeaa 1.4.2021 osoitteessa muc.fi/tieteenpaivat